zondag 15 oktober 2017

Wat een weer!

Het was vandaag een heel bijzondere dag! Het is 15 oktober en het lijkt wel zomer. De temperatuur liep vanmiddag op tot 24 graden. Natuurlijk fietsen we met het mooie weer van de laatste tijd weer heel veel en het is niet nodig om alles op het blog te zetten, maar deze dag moeten we onthouden.
Dit blog werkt als een soort dagboek, want we kunnen niet alles meer onthouden :-)

Morgen wordt het trouwens nog minstens een graad warmer. Wij kunnen ons niet herinneren dat het om deze tijd ooit zo warm was. Alle records sneuvelen en, aan de ene kant, maken we ons best wel zorgen om het klimaat en wat het er met de aarde aan de hand is, maar aan de andere kant is het
wel fijn dat de winter nu wat minder lang duurt (hopelijk).
We doen zelf ons best om het milieu niet te veel te belasten, maar het is best moeilijk. In ieder geval maken we met de fiets veel meer kilometers dan met de auto en dat is al mooi natuurlijk.

De meeste van onze ruim 17 miljoen inwoners waren vandaag buiten. Op de fiets of te voet en...zoals op de foto te zien is, met de auto. Onvoorstelbaar hoeveel auto's er bijvoorbeeld stonden bij kasteel Groeneveld. Er was geen doorkomen aan met de fiets. Toch zagen we onderweg nog mooie stukjes Nederland, waar het strijklicht van oktober mooie plaatjes van Gooi- en Vechtstreek oplevert.
Natuurlijk zaten ook de terrassen bomvol.

Je moet trouwens wel uitkijken op de fietspaden, want op een zondag als vandaag is het heeeel erg druk. Tegenwoordig zit alles op de fiets: zelfs de oudste Nederlanders, al is het vaak op een e-bike.

Morgen nog even genieten, al hebben we dan wel weer verplichtingen; het mooie weer is meegenomen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.